ENODNEVNI ALPSKI POBEG

Obiščite Zgornjo Savinjsko dolino in se pustite začarati zleni naravi, doživite pristno lokalno izročilo in poizkusite domače dobrote. Pot iz Ljubljane do Hudičeve skale in nazaj je kot nalašč za vse, ki želijo avtentično alpsko doživetje malce drugače.
HS - web - ikona1

KDAJ GREMO?

Vsako sredo in petek ob 8.00
HS - web - ikona2

KJE ŠTARTAMO?

Avtobusna postaja Ljubljana
HS - web - ikona3

KDAJ SE VRNEMO?

Ob 19.00 na dan odhoda. V ceno je vključen prevoz, kosilo, degustacija vin in pogostitev.

KAM GREMO?

 • LOGARSKA DOLINA — ena najlepsih alpskih ledeniskih dolin v Evropi

  V osrčju Kamniško-Savinjskih Alp bomo začutili harmonično sožitje med tradicjo, človekom in naravo. Oddahnili si bomo v mirnem okolju krajinskega parka, si ogledali naravni spomenik slap Palenk, pokusili Zgornje-savinjski želodec, ki je geografsko zaščitena kulinarična specialiteta, ter spoznali nekdaj pri vsaki hiši prisotne >arcnejec, pripravljene iz "šnopsa".

 • Slap Rinka – veličastni razgled iz orlovega gnezda

  V objemu dvotisočakov, Kamniško savinjskih alp bobna svojo pesem 90 metrov visok slap Rinka. Eden najlepših slovenskih alpskih slapov je prav posebej zanimiv za obisk, saj si ga lahko iz neposredne bližine ogledamo iz razgledne ploščadi orlovo gnezdo. Obiskali bomo tudi Center Rinka v Solčavi, kjer je na ogled razstava o naravni dediščini in trajnostnemu razvoju Zgornje Savinsjke doline.

 • Gornjegrajska katedrala – arhitekturni “must see”

  Gornjegrajska katedrala je največja in arhitekturno najpomembnejša baročna stavba v Sloveniji. Katedrala Sv. Mohorja in Fortunata ima bogato zgodovino in je eden javečjih sakralnih spomenikov v Sloveniji. Cenjena je zaradi svoje izredne ohranjenosti, bogate zgodovine, v samosatnu pa je urejen muzej.

 • Mozirski gaj – cvetlični poklon materi naravi

  Cvetlični park v Mozirju je eden najbolj romantičnih in pisanih kotičkov Slovenije. Sprehod med rajskimi gredicami vselej uglasi življenske energije, Mozirski gaj pa gosti tudi številne dogodke ter razstave in pripravlja tematska cvetlična doživetja. Prav dobesedno pa so se naravi poklonili lokalni prebivalci in vrtnarji, ki so v 80 letih prejšnjega stoletja cvetlični gaj ustvarili na mestu, kjer je prej bilo nedovoljeno odlagališče smeti.

 • Grad Vrbovec - muzej gozdarstva in lesarstva

  Muzejem gozdarstva in lesarstva prikazuje bogato tradicijo, življenje, pozabljene običaje in delo nekdanjih gozdarjev in lesarjev. Savinjska dolina je izredno bogata z gozdovi in ima dolgo tradicijo lesarstva. Znanja, povezana z lesom, domačini ohranjajo še danes.

 • Hudičeva skala – iskrica lokalnega izročila ob kozarčku domačega

  Ob sotočju Savinje in Drete, stoji več kot 750 let star grad Vrbovec. Na ograjenem grajskem dvorišču se bohoti visoka sklana gmota, na kateri je bila nekoč postavljena cerkev. Danes je razgledna točka in priljubljeno zbirališče. To je hudičeva skala. Iskriva lokalna vraža pravi, da kdor se povzpne na hudičevo skalo, je za hudiča neviden leto dni. Takšnemu olajšanju pa seveda velja takoj nazdraviti in se pregrešiti z lokalnimi dobrotami.

 • SLAP PALENK — NARAVNI SPOMENIK VODNEMU BOGASTVU

  Slap Palenk je naravni spomenik moci in lepoti vode, ki obiskovalcem jemlje dih. Pozimi slap zamrzne in postane prava ledena skulptura ter prijubjeno ledeno plezalis'ce.

 • RESTAVRACIJA LESNIKA — izjemna kulinaricna izkusnja lokalnega okolja

  Kjer zadisi po tradicionalnih slovenskih jedeh, znacilnih za Savinjsko dolino, se z vesejem ustavjo vsi svetovni popotniki. Pestra ponudba slovenskih specialitet kot tudi fuzje tradicje in sodobne kulinarike ob bopati izbiri slovenskih vin in piv.

 • GRAJSKA SLADOLEDARNA - veganska poslastica v gradu Vrbovec

  Obisk domače sladoledarne, kjer izdelujejo okusne veganske sladolede iz lokalno pridelanih sestavin.

 • POTOČKA ZIJALKA - pogansko svetišče medveda

  V tej kamenodobi rezidenci, ki je tudi pomembno arheološko najdišče, so v ledenodobi lovci častili medveda ter za seboj pustili sulice, igle, šila in drugo orodje, večinoma izdelano iz kosti jamskega medveda. Vsako leto, konec zime. Potočko zijalko krasijo ledeni kapniki stalagmiti, visoki tudi do dva metra ter soustvarijo edinstven pravljični ambient s čudovitim razgledom na Logarsko dolino in Kamniško Savinjske Alpe.

 • EKO WELLNESS PLESNIK - razvajanje z najlepšim razgledom na alpske vrhove

  Razvajanje v eko wellness resortu, kjer kraljujejo naravni materiali, je neobhoden del alpske dogodivščine. Masaže, savne in masažne kadi s pogledom na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp so ključ do popolnega doživetja.

 • ADRENALINSKI PARK MENINA - preizkusi svoje meje

  Adrenalinske dogodivščine v objemu zelenih gozdov, ki je v treh različnih zahtevnostnih stopnjah primerna za vse obiskovalce.

7

Hudičeva skala – iskrica lokalnega izročila ob kozarčku domačega
Ob sotočju Savinje in Drete, stoji več kot 750 let star grad Vrbovec. Na ograjenem grajskem dvorišču se bohoti visoka sklana gmota, na kateri je bila nekoč postavljena cerkev. Danes je razgledna točka in priljubljeno zbirališče. To je hudičeva skala. Iskriva lokalna vraža pravi, da kdor se povzpne na hudičevo skalo, je za hudiča neviden leto dni. Takšnemu olajšanju pa seveda velja takoj nazdraviti in se pregrešiti z lokalnimi dobrotami.