Izlet na hudičevo skalo

Destinacija, ki buri duhove že vse od 11. stoletja. Kjer je na mestu gradu Vrbovec hudič odvrgel skalo in kjer je Kornrad I. Vrbovški skril svoj zaklad. Skrivnosten kraj, ki obiskogvalcem, starim in mladim, nudi pravo pustolovščino.

Idilična lokacija za čudovit izlet

Zgodbe, ki vas navdihnejo. Lokacija, ki vas očara. Razgled na Zgornjo Savinjsko dolino in alpe, ki vam vzame sapo in pravljična pustolovčina za najmlajše, ki ji popelje v domišljijo. Vabljeni!

Izlet na hudičevo skalo

Legenda o hudičevi skali sega v 11. stoletje današnjega štetja, ko je na mestu med reko Savinjo in Dreto kmetič ukanil hudila, da je na tem mestu odvrgel skalo. Hudičevi skali, kot jo imenujejo še danes, se Hudič nikoli ni več približal. In kot pravi izročilo, se hudič in zlo izogibata vsakega, ki se je dotakne.

Na mestu kjer je hudič odvrgel skalo, so grajska gospoda nato v 12. stoletju zgradili grad Vrbovec, ki stoji še danes in velja za enega najlepše ohranjenih gradov v Sloveniji. Ohranile pa so se tudi mnoge zgodbe in pripovedi. Vse od skrivnih rovov med gradom Vrbovec, kovnici kovancev ob reki Dreti in skritem zakladu Konrada I. Vrbovšega.

 Dan danes pa je Hudičeva skala zaradi svojega izročila ter idilične okolice priljubljena destinacija za številne iskalce sreče in idealna lokacija za čudovite poroke ter družinske ali skupinske izlete. Otroc in mladi raziskovalci pa se lahko, kot že številni predniki pred nami, preizkusjo v iskanju Konardovega zaklada.

Čudovita lokacija

V središču srednjeveškega gradu Vrbovec, med  sotočjem rek Savinje in Drete, neokrnjeno naravo ter pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe.

Bogata zgodovina

Zgodovinsko pomembna lokacija in bogato kulturna dediščina, ki se je ohranila in ki privablja ter navdihuje števillne obiskovalce še danes.

Družine in skupine

Hudičeva skala je priljubljena destinacija za družine in skupine in vse, ki si želijo sreče v življenju. Nudimo tudi pestro gostinsko poudbo.

Raj za otroke

S pomočjo starodavnega zemljevida in skritih namigov se bodo mladi raziskovalci lako pomerili v iskanju skrivnostnega Konradovga zaklada.

Rezervirajte svoj izlet

Lov za Konradovim zakladom

 

Prava pustolovščina odkrivanja znanih in manj znanih zanimovosti in skrivnosti srednjeveškega gradu.

Iskal boš skrivnostne sledi na poti do Vrbovškega zaklada.

Pred davnimi časi je na gradu Vrbovec namreč živel plemič Kondrad I. Vrbovški, ki je svoje bogastvo nepremišljeno zapravljal naokoli.

Govori se, da je njegova žena neke noči v okolici gradu skrila skrinjo zlatnikov za težke čase, a se je za zakladom izgubila vsaka sled in skrinje niso našli vse do današnjih dni.

Morda zaklad čaka prav tebe. A pozor, lahko ti ponagaja sam zlodej, ki ima v gradu Vrbovec svojo skalo. In ko ima hudič mlade, jih ima veliko… natančneje jih je pri nas kar 11, saj te čaka 11 točk z izzivi in z vsako pravilno rešeno uganko, boš pridobil nov namig za naslednjo lokacijo.

Si še upaš?

Zgodba o nastanku Hudičeve skale

Blizu Savinje je nekoč v revščini živel, ubogi mali kmet Bogo. Krava je bila vse kar je imel. Pomagal si je tudi z ribolovom v Savinji, kar pa je bilo prepovedano. In nekega dne ga med krivolom opazijo hlapci grajskih gospodov in kmetič v stiski na glas reče: »Sam vrag mi pomagaj, da bom lepše živel!« In v tistem trenutku se mu prikaže hudič in kmetiču obljubi brezskrben ribolov in tri leta blagostanja v zameno za njegovo dušo, ko bodo minila ta tri leta. Kmetič v to privoli in takoj se mu iznoljša njegovo življenje. Kmetiču je iz dneva v dan šlo na bolje, celo novo kravo si kupil. Vendar po dveh letih in pol kmetič se kmetič spomni, da bo vsemu dobremu sledil peklenski konec. Zato pride na idejo in zopet prikliče hudiča in ga zaprosi še za zadnjo uslugo. Hudič privoli za v zameno, da še pred jutrom vzame kmetičevo dušo. Kmetič se strinja in hudiča zaprosi, da mu prinese ogromo skalo iz Črete, da na njej zgradi hišo. Vendar, ko jo želi hudič prinesti do kmetiča, je bila skala pretežka. Tudi noč se je že prevešala v dan in v tistem tremnutku kmetič udari po cerkvenem zvonu. Hudič misleč, da je že jutro, odvrže skalo ravno med reko Savnijo in Dreto, kjer stoji še dan danes. Hudič se od tistega trenutka izogiba skale in vseh, ki se je dotaknejo.

Hudičeva Skala
Hudičeva Skala

PIŠITE NAM

Za vsa vprašanja smo vam vedno na voljo. Pošljite nam sporočilo in odgovorili vam bomo v najkrašem možnem času.

Hudičeva Skala

WRITE TO US

We are always at your disposal for any questions. Send us a message and we'll get back to you as soon as possible.